top of page

Tips om dagelijks 10.000 stappen te halen en actiever te leven

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023

Als je je vetpercentage wil verlagen, is het uiteraard belangrijk om te gaan sporten. Met name krachttraining is hiervoor geschikt. Maar wat nog een groter verschil gaat maken is het vergroten van je dagelijkse fysieke activiteiten. Veel kleine veranderingen maken een enorm groot verschil. Een van de simpelste manieren om dit te doen is met behulp van een stappenteller. Wil je graag actiever worden en je dagelijkse stappen verhogen? Dan volgen hier enkele simpele tips!Het halen van 10.000 stappen per dag kan een uitdagend doel lijken, maar met een paar eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse routine kun je dit zeker bereiken. Hier zijn 9 tips om je te helpen meer stappen te zetten en een actiever leven te leiden:


1. Maak van wandelen een prioriteit: Plan elke dag tijd in voor een wandeling. Dit kan 's ochtends vroeg zijn, tijdens je lunchpauze of 's avonds na het eten. Maak er een gewoonte van en zorg ervoor dat je deze tijd vrij houdt. (hint) Al de winkels niet te ver weg zijn, zou je dit ook lopend kunnen doen.


2. Gebruik bij voorkeur de trap: Vermijd liften en roltrappen en kies in plaats daarvan voor de trap. Traplopen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en extra stappen toe te voegen aan je dagelijkse totaal. Heb je een slechte conditie? neem dan de lift omhoog, maar ga met de trap weer terug.


3. Maak een wandeling tijdens telefoongesprekken: Als je een telefoontje krijgt dat geen volledige aandacht vereist, ga dan wandelen terwijl je praat. Dit is een eenvoudige manier om extra stappen te zetten zonder dat het invloed heeft op je dagelijkse taken.


4. Parkeer verder weg: Wanneer je ergens naartoe rijdt, parkeer dan bewust verder weg van je bestemming. Op deze manier dwing je jezelf om extra stappen te zetten tijdens het lopen van en naar je auto. Als je met het openbaar vervoer reist, stap dan een of twee haltes eerder uit.


5. Neem korte looppauze's: Als je een zittende baan hebt, probeer dan elk uur op te staan en een korte wandeling te maken. Dit helpt niet alleen om je stappen te verhogen, maar kan ook je concentratie en productiviteit verbeteren. Binnenkort schrijf ik een artikel over een aantal kleine oefeningen die je kan doen om het verslechteren van je houding door te veel zitten tegen te gaan.


6. Maak een avondwandeling: Na het avondeten kun je een gewoonte maken van een ontspannende wandeling. Dit helpt niet alleen om je stappen te halen, maar kan ook helpen bij het verteren van je maaltijd en het bevorderen van een goede nachtrust.


7. Gebruik een stappenteller of een fitness-app: Om je voortgang bij te houden en jezelf te motiveren, kun je een stappenteller of een fitnessapp op je smartphone gebruiken. Deze hulpmiddelen geven je inzicht in je dagelijkse activiteit en helpen je om je doelen te bereiken. Wil je optimaal inzicht in je stappen? Koop dan een goede smartwatch!


8. Vergeet het niet leuk te maken: Geforceerd wandelen kan natuurlijk tegen gaan staan. Bedenk daarom goed dat je ook veel stappen kunt zetten bij dingen die je leuk vind. Luister bijvoorbeeld naar een luisterboek tijdens het wandelen of maak je wandeling leuk. Bij een dagje uit in een leuke stad, een bezoek aan een museum of een dagje winkelen kun je ook veel stappen zitten. Kies daarom verstandig de activiteiten die je onderneemt in je vrije tijd.


9. Zorg dat het duurzaam is: Zet doelen die haalbaar zijn. Heb je helemaal geen tijd om iedere dag een uur te wandelen, verwacht dat dan ook niet van jezelf. Maar probeer in wat wel mogelijk is consequent te zijn. Dus ook al kun je maar 2x per week. Blijf dat doen. Liever 2x per week voor altijd, dan 2 weken elke dag en dan nooit meer!


Onthoud dat het belangrijk is om geleidelijk aan je stappen te verhogen en naar 10.000 stappen per dag toe te werken. Begin met een voor jou haalbaar doel en bouw het langzaam op. Blijf gemotiveerd en geniet van de voordelen van een actiever leven!Meer wandelen en vet verbranden met Jeroen de Vries

Comments


bottom of page