top of page

Onderbouwde informatie in een wereld vol social media inspiratie

Bijgewerkt op: 12 nov. 2023

Als je op het internet gaat zoeken naar informatie over voeding of training, dan heb je grote kans dat je met meer vragen blijft zitten dan dat je antwoord hebt gekregen over wat je daadwerkelijk wou weten. In de wereld van social media vind je volop inspiratie, maar is het speuren naar goed onderbouwde informatie.


Door de jaren heen ben ik op zoek gegaan naar een bronnen die mij wel van betrouwbare informatie kunnen voorzien. Informatie die ik blind kan overnemen zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik mijn klanten onzin vertel. In mijn Blogs ga ik jullie kennis laten maken met veel van deze informatie, maar zal ik ook verwijzen naar de bronnen en de manier waarop jij zelf ook over deze kennis kan beschikken.


Ongeveer 15 jaar veranderde de kijk op sport en voeding doordat professionals het gingen bekijken vanuit een ‘Science based approach’, ofwel wetenschappelijk onderbouwde trainingen. Hierdoor kwam ik voor het eerst in aanraking met Menno Henselmans die als één van de eerste die op deze wijze zijn content presenteerde. Menno vind ik zeer betrouwbaar omdat hij door zijn studieachtergrond als geen ander in staat is om te zien of onderzoeken goed zijn uitgevoerd en of de gemeten resultaten hieruit ook statistisch significant zijn. Ofwel; of deze resultaten/verschillen noemenswaardig zijn.


Deze inzichten hebben me geholpen door de bomen het bos het weer te zien. Door wetenschap i.c.m. 30 jaar ervaring als leidraad te nemen, hoop ik jullie deze zoektocht te besparen en jullie te voorzien van de informatie die wel waardevol is en bijdraagt aan het behalen van je gewenste doelen!

Veel leesplezier, en als je vragen hebt, of suggesties voor onderwerpen die ik kan behandelen op het blog, dan weten jullie mij te vinden!


Sportieve groet,


Jeroen
Comments


bottom of page